No. 3 Irish Blow av Pitt, 45-3

Box Score (PDF) | Notre Dame Postgame Notes | Brian Kelly pressekonferanse etter spill

PITTSBURGH, Pa. – Det tredje rangerte University of Notre Dame fotballag flyttet til 5-0 i 2020 med en overbevisende 45-3-seier over Pittsburgh Panthers (3- 4) Lørdag ettermiddag på Heinz Field.

Offensivt ledet avgangsstudent quarterback Ian Book veien for irene med 312 yards som passerte og tre forbi touchdowns mens han tilførte 40 yards rushing på åtte bærer. Han brøt spillet åpent ved å ta kontakt med kandidatstudenten Ben Skowronek nedover banen to ganger – en 34-yard grep i første kvartal og en 73-yard scoring streik i det andre. Nybegynner Michael Mayer hadde også en imponerende ettermiddag med fem fangster for 73 yards og en touchdown.

Notre Dame la til to rushing touchdowns på ettermiddagen, og markerte første gang Pittsburgh-forsvaret har gitt opp flere rushing touchdowns. siden 5. oktober 2019 mot Duke.

Over på den defensive siden var irene tøffe i første omgang og holdt Panthers til 97 yards offensiv og bare to yards rushing i løpet av de første 30 minuttene. Junior linebacker Bo Bauer spilte inn sin første karriereavlytting sent i andre omgang for å sette opp den tredje touchdownen av halvparten for irene. Senior linebacker Jeremiah Owusu-Koramoah oppsummerte sin første karriereavlytning i andre omgang som førte til nok en irsk touchdown. første avlytting i en irsk uniform. Etter å ha tillatt bare tre poeng, er det første gang siden 2012 at det irske forsvaret har gitt opp færre enn 10 poeng i back-to-back-spill.

Spesiallag hjalp til med å levere knockout-slaget like før omgangen. . Sophomore-forsvarslinjeleder Isaiah Foskey kom gjennom og blokkerte Pittsburgh-poenget med 10 sekunder igjen av omgangen. Foskey var i stand til å gjenopprette ballen i endesonen for det andre spesiallagets touchdown på året for irene.

I andre kvartal satte Bauers avlytting irerne opp rundt midtbanen da første omgang var svingete ned. En rushing av Kyren Williams på to yard avsluttet åtte-spill-stasjonen, og Notre Dame tok en ledelse på 21-3. På et av sluttspillene i omgangen slo Foskey igjennom for å blokkere Pittsburgh-poenget. Foskey gjenopprettet ballen i endesonen for den defensive poengsummen, og irene ledet 28-3 ved pause.

Notre Dame vil være i aksjon neste helg når de treffer veien for den andre strake uken. Irene møter Georgia Tech 31. oktober (15.30 ET) på Bobby Dodd Stadium. Spillet sendes på ABC.