Rugbysäännöt

Valokuva: M + MD ( lähde)

Rugby on yksi fyysisimmistä urheilulajeista. Kansainvälisesti urheilun huippu on rugby-maailmancupissa. Muut turnaukset, kuten Tri Nations (mukaan lukien Etelä-Afrikka, Uusi-Seelanti ja Australia), Six Nations (mukaan lukien Englanti, Irlanti, Skotlanti, Wales, Italia ja Ranska) ja Heineken Cup ovat muita turnauksia, joita pidetään suuressa arvossa kaikkialla. / p>

Pelin kohde

Pelin kohde saa enemmän pisteitä kuin vastustajasi jokaiselle rugby-ottelulle varatussa 80 minuutin ajassa. Joukkue, jolla on enemmän pisteitä kokopäiväisesti, ilmoitetaan voittajaksi. Pelit voivat päättyä tasapeliin.

Pallon omaavan joukkueen on siirrettävä pallo kentälle ylöspäin pelin vaiheissa. Palloa ei voida koskaan siirtää eteenpäin, mutta pelaajat voivat juosta eteenpäin pallolla tai potkia palloa eteenpäin jahdata sitä alas. Vastapuolen on lopetettava hyökkäävä joukkue tarttumalla palloon.

Pelaajat & Varusteet

Jokaisessa rugby-joukkueessa on 15 pelaajaa. Joukkue on jaettu kahteen ryhmään, jotka tunnetaan nimellä hyökkääjät ja puolustajat. Hyökkääjiä on 8 (paikoissa Hooker, Prop, Second Row, Flanker ja Number Eight) ja 7 selkää (sijainnit sisältävät Scrum Half, Fly Half, Inside Center, Outside Center, Wingers ja Full Back).

Sävelkorkeus jaetaan kolmeen osaan; yksi pääpelialue, joka ei saa ylittää 100 metriä, ja kaksi kuolleen maalin aluetta, jotka voivat vaihdella 10-20 m. Sävelkorkeuden on tällöin oltava 70 metriä leveä. Maalipylväät ovat H-muotoisia ja ovat noin 5–6 metrin päässä toisistaan ilman korkeusrajoituksia.

Nastoitettuja saappaita voidaan käyttää kumikilvien, päänsuojusten, hartiatyynyjen ja säärisoiden kanssa. Jokaisen joukkueen on käytettävä samoja värisiä paitoja, joissa on sopivat shortsit ja sukat.

Pisteytys

Pisteitä voidaan jakaa jollakin neljästä tavasta:

• A try myönnetään, kun pelaaja sijoittaa pallon vastustajansa kuolleen pallon alueelle maalin takana. 5 pistettä jaetaan.
  • Muunnos on vapaa potku, joka joukkueelle myönnetään sen jälkeen, kun yritetään ansaita 2 bonuspistettä. Onnistuneen potkun täytyy kulkea maalin ylemmän pylvään ja yläpalkin välissä.
  • Rangaistuspotku saa joukkueelle 3 pistettä ja se myönnetään joukkueelle, kun vastustajajoukkue aiheuttaa rikkomuksen.
  • Pudotusmaali voidaan potkaista kädestä niin kauan kuin pallo hyppää ensin ja voi ansaita joukkueelle 3 pistettä.

Pelin voittaminen

Voittaaksesi pelin sinun täytyy saada enemmän pisteitä kuin vastustajasi 80 minuutin kuluessa. Pisteitä voidaan saada millä tahansa yllä mainituista menetelmistä.

Rugbyn säännöt

• Peli on jaettu kahteen 40 minuutin puolikkaaseen ja 10 minuutin lepoajan välillä. . Peli ei vie lopetusta ja päättyy täsmälleen 80 minuutilla.
  • Jokainen joukkue voi aloittaa 15 pelaajalla ja jopa 7 vaihtopelillä. Kentältä lähteneet pelaajat saavat palata vain, jos heitä on hoidettu loukkaantumisista.
  • Kentän on oltava noin 100 metriä pitkä ja 70 metriä leveä ja vähintään 10 metrin kuollut pallo-alue. H-muotoisen maalin on oltava 6 metriä leveä ilman korkeusrajoituksia.
  • Kenttä koostuu seuraavista merkinnöistä; puolitiiviiva, 5 metrin siima, 22 metrin siima, 10 metrin siima ja kuollut palloviiva. Mukana on myös keskikohta pelin aloittamiseksi uudelleen, kun yritys on saanut rangaistuksen tai rangaistuspotkun.
  • Pelissä on oltava yksi erotuomari ja kaksi kosketustuomaria. Tuomarin tehtävä on aika pitää, tehdä päätöksiä koko pelin ajan ja pitää järjestys kentällä. Kaksi kosketustuomaria voivat avustaa erotuomaria päätöksenteossa ja ilmoittaa myös erotuomarille, kun pelaajat ovat yhteydessä toisiinsa (pelien rajojen ulkopuolella).
  • Peli pysähtyy, jos pelaaja rikkoo pelaajaa, pallo menee pelistä. tai yritetään tai pudotetaan maali.
  • Puolustavan joukkueen on tartuttava pelaajaan tarttumalla pitoon ja vetämällä heidät lattialle. Taklausta ei voida tehdä olkapään korkeuden yläpuolelle, ja näin tekemällä erotuomari myöntää virheen.
  • Kun pallo osuu kosketukseen, kutsutaan linja ulos. Enintään 7 pelaajaa voi syöttää linjan ulos, ja kuka tahansa näistä pelaajista voidaan nostaa kiinni heitettävän pallon saamiseksi. Molemmat joukkueet voivat kilpailla pallon voittamiseksi.
  • Onnistunut muunnos, rangaistus tai potku. maalissa tapahtuu vain, kun pelaaja onnistuu potkaamaan pallon maalin yläosan läpi. Jos pelaaja ei onnistu, pallo on edelleen pelissä, kunnes se ylittää yhden pelikentän rajoista.
  • Hyökkäävien pelaajien on pysyttävä pallon takana aktiivisina tai on vaarassa joutua hyökkäykseksi. Pelaajat, jotka eivät häiritse peliä, voivat olla pallon edessä, mutta heidän on palattava pallon taakse, ennen kuin ne taas häiritsevät peliä.