No. 3 Irish Blow av Pitt, 45-3 (Svenska)

Box Score (PDF) | Notre Dame Postgame Notes | Brian Kelly Presskonferens efter spel

PITTSBURGH, Pa. – Det tredje rankade fotbollslaget University of Notre Dame flyttade till 5-0 2020 med en övertygande 45-3 seger över Pittsburgh Panthers (3- 4) Lördag eftermiddag på Heinz Field.

Offensivt ledde doktorandens quarterback Ian Book vägen för irländarna med 312 yards som passerade och tre passande touchdowns medan han lade till 40 yards som rusade på åtta bär. Han bröt spelet genom att ansluta sig till doktoranden Ben Skowronek ner fältet två gånger – en 34-yard grepp i första kvartalet och en 73-yard poäng strejk i det andra. Nybörjaren Michael Mayer hade också en imponerande eftermiddag med fem fångster för 73 yards och en touchdown.

Notre Dame lade till två rusande touchdowns på eftermiddagen, vilket markerade första gången som Pittsburgh-försvaret har gett upp flera rusande touchdowns. sedan 5 oktober 2019 mot Duke.

Över på försvarssidan var irländarna stela under första halvlek och höll Panthers till 97 yards brott och bara två yards rusade under de första 30 minuterna. Junior linebacker Bo Bauer spelade in sin första karriäravlyssning sent i andra halvåret för att sätta upp den tredje touchdownen av halvleken för irländarna. Senior linebacker Jeremiah Owusu-Koramoah samlade sin första karriäravlyssning under andra halvåret som ledde till en ny irländsk touchdown.

På nästa körning för det irländska försvaret under tredje kvartalet tog doktoranden Nick McCloud upp sin första avlyssning i en irländsk uniform. Efter att ha tillåtit bara tre poäng är det första gången sedan 2012 att det irländska försvaret ger upp färre än 10 poäng i back-to-back-spel.

Speciallag hjälpte till att ge utslagsslag strax före halvlek . Sophomores defensiva linjeman Isaiah Foskey kom igenom och blockerade Pittsburgh-poängen med 10 sekunder kvar i halvlek. Foskey kunde återhämta bollen i målzonen för den andra speciallagens touchdown på året för irländarna.

Under andra kvartalet satte Bauers avlyssning upp irländarna runt mittfältet när första halvleken slingrade ner. En två-yard Kyren Williams rusande touchdown avslutade åtta spel och Notre Dame tog en ledning med 21-3. På en av de sista lekarna i halvlek bröt Foskey igenom för att blockera Pittsburgh-poängen. Foskey återhämtade bollen i slutzonen för det defensiva resultatet och irländarna ledde 28-3 vid pausen.

Notre Dame kommer att vara tillbaka i action nästa helg när de slår på vägen för den andra raka veckan. Irländarna möter Georgia Tech den 31 oktober (kl. 15.30 ET) på Bobby Dodd Stadium. Spelet kommer att visas på ABC.