No. 3 Irish Blow van Pitt, 45-3

Box Score (PDF) | Notre Dame Postgame Notes | Brian Kelly Post-Game Press Conference

PITTSBURGH, Pa. – Het op de derde plaats geplaatste voetbalteam van de University of Notre Dame steeg naar 5-0 in 2020 met een overtuigende 45-3 overwinning op de Pittsburgh Panthers (3- 4) Zaterdagmiddag op Heinz Field.

Aanvallend liep de afgestudeerde student quarterback Ian Book de weg voor de Ieren met 312 yards passeren en drie passerende touchdowns, terwijl hij 40 yards haastte op acht dragers. Hij brak het spel open door twee keer contact te maken met afgestudeerde student Ben Skowronek in het veld – een grijper van 34 yard in het eerste kwart en een scorestaking van 73 yard in het tweede. Eerstejaars-tight-end Michael Mayer had ook een indrukwekkende middag met vijf vangsten voor 73 yards en één touchdown.

Notre Dame voegde deze middag twee haastige touchdowns toe, wat de eerste keer was dat de verdediging van Pittsburgh meerdere haastige touchdowns heeft opgegeven. sinds 5 oktober 2019 tegen Duke.

Aan de verdedigende kant waren de Ieren stevig in de eerste helft en hielden de Panthers op 97 meter van de aanval en slechts twee meter met haast in de eerste 30 minuten. Junior linebacker Bo Bauer nam zijn eerste onderschepping in zijn loopbaan laat in de tweede helft op om de derde touchdown van de helft voor de Ieren op te zetten. Senior linebacker Jeremiah Owusu-Koramoah noteerde zijn eerste onderschepping in de tweede helft die leidde tot een nieuwe Ierse touchdown.

Bij de volgende rit voor de Ierse verdediging in het derde kwartaal pakte de afgestudeerde student Nick McCloud zijn eerste onderschepping in een Iers uniform. Na slechts drie punten toe te staan, is het de eerste keer sinds 2012 dat de Ierse verdediging minder dan 10 punten heeft opgegeven in back-to-back-wedstrijden.

Speciale teams hielpen vlak voor de rust de knock-outslag toe te dienen. . De verdedigende lijnwachter Isaiah Foskey van de tweedejaars kwam door en blokkeerde de punter van Pittsburgh met nog 10 seconden in de helft. Foskey was in staat om de bal terug te vinden in de eindzone voor de tweede touchdown van de speciale teams van het jaar voor de Ieren.

In het tweede kwartaal zorgde de onderschepping van Bauer ervoor dat de Ieren rond het middenveld stonden terwijl de eerste helft aan het slingeren was naar beneden. Een twee meter lange Kyren Williams-touchdown maakte de acht-play drive af en de Notre Dame nam een 21-3 voorsprong. Op een van de laatste spelen van de helft brak Foskey door om de Pittsburgh-trap te blokkeren. Foskey herstelde de bal in de eindzone voor de verdedigende score en de Ieren stonden bij de pauze met 28-3 voor.

De Notre Dame komt volgend weekend weer in actie wanneer ze de weg opgaan voor de tweede week op rij. De Ieren staan op 31 oktober (15.30 uur ET) tegenover Georgia Tech in het Bobby Dodd Stadium. De game wordt uitgezonden op ABC.